perjantai 1. toukokuuta 2015

Avaimenperiä ja korvakoruja


Meinasi tulla hieman kiire näiden telineiden kanssa. Oli hankaluuksia päättää minkälaiset telineet kannattaa tehdä avaimenperille ja korvakoruille. Avaimenperät nyt olisi voinut myydäkin esimerkiksi jostain laatikosta tai pienestä korista, mutta halusin että ne roikkuvat jossain ja ovat siten hyvin esillä ja helposti katsottavissa. Korvakorut taas täytyi saada ehdottomasti jotenkin pystyyn. Muuten ne olisivat ihan sekaisin ja korut irtoilisivat taustoistaan.


Päädyin sitten lopulta yksinkertaiseen ideaan sahata kakkosneloseen korvakorujen taustapahvin levyiset urat. Luulen että nämä telineet ajavat asiansa.


Avaimenperille keksin samalla tehdä telineen pätkästä pihalla lojuvia hirsiä.


Yksinkertaiseen ja aika nopeaan hommaan tarvitsi kuitenkin melko läjän työkaluja. Vaikeinta oli saada korvakorutelineen uranalut tehtyä. Saha meinasi pompata aina ihan väärään kohtaan. Olisiko johtunut sahasta, 
sahoista.. 
..sahaajasta.


Tässä avaimenperäteline valmiina. Onhan tuo melkoisen vino, mutta eipä se varmaan mitään haittaa. Koitin huopatossuilla (vai mitä ne on, mitä laitetaan tuolien jalkoihin?) vähän saada sitä suorempaan (sitä ei kyllä kuvasta huomaa), mutta ei keiku ainakaan enää. Jos olisin halunnut siitä suoran, niin olisi pitänyt sahata koko hirren leveydeltä pala pois, mutta iltamyöhällä kylppärin lattialla tehdessä ei tuntunut sen arvoiselta.


Tässä korvakoruteline. Jouduin sahaamaan uria vielä lisää petsaamisen jälkeen, niin vähän paistaa puu läpi sieltä täältä, mutta ei se näy sitten kun on korut telineessä.


Tässä osa avaimenperistä.


Ja loput. Yllättäen pöllöjä..



Ja korvikset. 
Kaikki ei kuvassa näy, mutta materiaaleina käytin helmiä ja eripaksuisia hopeoituja kuparilankoja. Ihan oikeassa reunassa nappikorviksissa ihan tavallista lankaa, josta virkkasin pienenpienet sydämet. Korvakorujen koukkuosat ja nappikorvisten nappiosat kirurginterästä, ei siis sisällä nikkeliä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti